airstream import

Airstream uit de USA importeren

Airstream Import

Airstreams woren gebouwd in Jackson Center Ohio. Een 100% Amerikaans product wat een hele afstand moet afleggen om tot bij ons te geraken. Het importeren van een Airstream Travel Trailer is best een hele klus. Het is niet moeilijk om er een te vinden in de USA.  Dealers, handelaren en internetplatforms genoeg. Er zijn Vintage Airstreams (voor 1982), Gebruikte Airstreams (na 1982) en Nieuwe Airstreams (heden). De prijzen zijn sinds de opkomst van de foodtrucks (én COVID-19) wel aanzienlijk gestegen. In de regel geldt dat hoe ouder de trailer is hoe meer hij waard is.

Het enige probleem waar we hier mee zitten is dat het minimaal 8 uurtjes vliegen is om te kunnen kijken in welke toestand de trailer zich bevindt. De meeste exemplaren hebben een jaartje of 30 in een weiland gestaan en kunnen slechte houten (!) bodemplaten hebben en meer verborgen gebreken. Dat kunt u via internet onmogelijk ontdekken – hoe mooi de foto’s ook zijn.

Heeft u iets moois gevonden dan moet de trailer naar de dichtstbijzijnde haven aan de Oostkust worden vervoerd. In de regel naar Jacksonville, Houston of Baltimore. Dat kan op zich al een hele toer zijn. Een goed exemplaar kan worden getrokken en daarvoor zijn er genoeg professionele ’towing’ – bedrijven te vinden.  U bent gemiddeld een dollar kwijt per gereden kilometer.

Eenmaal in de haven laat u de trailer naar Zeebrugge of Amsterdam verschepen. Dat duurt ongeveer 2,5 week waarna uw nieuwe aankoop op de kade wordt afgezet. Tel ongeveer $ 3500 voor de overtocht. U moet nu nog de invoerrechten en de BTW voldoen om de trailer naar uw eigen terrein te mogen vervoeren. Let op: hij mag pas achter uw 4*4 met een Nederlands kenteken. Een beetje Airstream weegt minimaal 1800 kg – dus voldoende trekkracht van uw auto is geen overbodige luxe. Een normale Europese personenwagen (incl. SUV’s) hebben niet voldoende pk’s in huis. Dat is (naast de prijs) uiteraard ook de reden dat u er hier zo weinig ziet.

Voordat u de trailer op kenteken kunt zetten zal hij moeten worden aangepast. De verlichting zal opnieuw moeten worden aangelegd volgens de Europese normen en er moet een goedgekeurde trekhaakkoppeling op komen. Verder vaak nieuwe banden, schokbrekers en remsysteem alvorens de trailer ter keuring bij de RDW kan worden aangemeld.

Een Airstream is standaard van alle gemakken voorzien. Airco, magnetron, badkamer, verwarming…het zit er allemaal in. Alleen in The States gebruiken ze 110V stroom. Daar moet u wel rekening mee houden en realiseren dat een 110V airco niet zo maar even op 220V kan draaien.

Nu bent u klaar om uw exemplaar te gaan restaureren. Polijsten, aanpassen van het interieur en vervanging van defecte zaken. Als u alle zaken, inclusief uw reis naar The States, bij elkaar optelt heeft u gemiddeld voor een goed exemplaar minimaal 27.500,– uitgegeven. Uiteraard zonder restauratiekosten en vervanging van onderdelen.

Wilt u zelf een Airstream aanschaffen maar heeft u geen zin in alle ‘hassle’? Wij zijn u graag van dienst en leveren uw trailer compleet af volgens uw specificaties. Wij hebben contacten in the States die trailers opsporen en keuren.

Airstream huren ?

Airstream kopen?

Airstream importeren ?

Airstream RDW keuren ?

Vliegtuigbouw structuren

+31 411 616666

Wilhelminastraat 2 5281 GR Boxtel (NL)

One Stop Airstream Shop

Satisfaction Guaranteed