18.01.2012: Nu opruiming EU Airstream model 532 Bel 0411 616666

QUICKLINKS

KIJK OOK OP

QUOTE

"Laten we niets veranderen maar laten we alleen verbeteren"

"Let’s not make any changes — let’s make only improvements"

Wally Byam - oprichter Airstream Inc.

Airstream in Holland

Welke auto hang ik ervoor?

Het mag duidelijk zijn dat een Airstream een stevige auto nodig heeft. Dat is ook voor de nieuwe EU modellen zo. Uiteraard geldt dat de lengte van de Airstream een grote rol speelt. Een kleine Airstream weegt zonder bagage al snel 1800 kg.. Daar moet dus een trekvoertuig voor wat het maximale gewicht van 3500 kg mag trekken.

De Fijnproeverij
De Fijnproeverij
De Fijnproeverij

Een ander punt van aandacht is de hele hoge kogeldruk van een US Airstream. Die is helemaal afgestemd op de gemiddelde 'dweilende' Amerikanse Pickup of SUV. De wielen staan verder naar achteren als bij een Europese caravan. Een kogeldruk van 150 kg is gemiddeld. Als u dan weet dat een beetje dikke SUV anno nu maximaal 125 kg mag hebben, dan weet u genoeg. Wij raden u aan om altijd bij de eventuele ombouw rekening te houden en de kogeldruk terug te laten brengen (andere balans van de caravan). Een USA pickup blijft altijd de beste keuze voor uw Airstream. Daar zijn ze gewoon voor gebouwd. In USA zijn speciale 'Weight Distribution Systems' te koop. Daarmee kunt u de kogeldruk op uw trekhaak aanzienlijk verminderen.

De nieuwe EU modellen zijn qua gewicht 30% lichter gemaakt dan de US versies. Ze zijn ook smaller en hebben meer naar voren geplaatste assen. Het onderstel is van Duitse makelij. Daar kunt u dus wel een Europese SUV voor zetten.

Zelf hebben we inmiddels meer dan 20.000 km gereden met een Airstream achter de wagen. We hebben van alles geprobeerd. De beste wagen blijkt uiteindelijk een Landrover Defender te zijn. Laat in ieder geval voor uw buitenlandse trips een zware koeling aanbrengen. Vooral in de bergen heeft u daar plezier van.