18.01.2012: Nu opruiming EU Airstream model 532 Bel 0411 616666

QUICKLINKS

KIJK OOK OP

QUOTE

"Laten we niets veranderen maar laten we alleen verbeteren"

"Let’s not make any changes — let’s make only improvements"

Wally Byam - oprichter Airstream Inc.

Airstream in Holland

Een nieuwe Airsteam kopen - de EU modellen 422, 532, 534 en 684

Voor alle informatie over nieuwe Europese Airstreams bezoekt u de Airstream Nederland site.

In 2006 was het dan eindelijk zover Na 75 jaar alleen te hebben geproduceerd voor de Amerikaanse markt rollen medio november 2006, de eerste Europese versies uit de fabriek. De Europese modellen 422, 532 en 684 zijn volledig opnieuw ontworpen. De Nederlandse perspresentatie vond plaats op 19 september 2006 en op de Caravan en Kampeerbeurs op 18 oktober volgde de langverwachte Nederlandse introductie. De verkoopprijs van het instapmodel 422 ligt momenteel rond de € 42.500 incl. BTW. exclusief aflevering (prijsdatum valuta maart 2010).

Airstream
Airstream Bambi 422
Airstream

De Europese Airstreams worden gewoon in de USA geproduceerd. Airstreams zijn handgemaakte producten die op bestelling worden gebouwd. Bij een bezoek aan Jackson Center ziet u de EU versies gewoon tussen alle andere Airstreams staan. . De EU versies wijken op een groot aantal onderdelen af van zijn US broertjes. Andere onderstellen, andere wielposities en uiteraard EU typegoedgekeurde obderdelen. Het plaatsen van de 220V installaties en de inbouwapparatuur vindt lokaal in Nederland plaats bij Airstream Professionals in Boxtel. Een Europese Airstream wordt gebouwd met hoofdzakelijk Europese onderdelen. Feitelijk een nóg beter product.

Rene Leenders official Airstream dealer
Rene bij Airstream Europe
Leenders in Airstream 684

Iedereen die in het verleden wel eens contact op heeft genomen met Airstream Inc. in Ohio kreeg steevast te horen dat er geen interesse bestond voor de Europese markt. Zelfs het verschepen van merchandise behoorde niet tot de mogelijkheden. Een speciale popnagel (Olympic Rivet) was al helemaal uit den boze. Gelukkig is men daar rond 2003 anders over gaan denken. De vele Airstreams die via liefhebbers naar Europa zijn gehaald is uiteraard niet onopgemerkt gebleven.

Toch heeft de oorspronkelijke scepsis van de Amerikanen ook een duidelijk reden. De 'larger than life' instelling die veel Amerikanen kenmerkt is hier veel minder aanwezig. Daarnaast kende de landen van de EU tot voor kort nog maar weinig harmonisatie op het gebied van verkeersveiligheid. Elk land had z'n eigen regels. Zo wordt bijvoorbeeld een US Airstream in Duitsland niet zonder problemen TUV gekeurd. Zonder die TUV keuring is het buitengewoon lastig om de Airstream door een RDW keuring te krijgen.

Nieuwe Europese Airstreams worden sinds 2008 verkocht door Airstream - Professionals Company bv uit Boxtel. Er is een showroom ingericht die op afspraak door serieuze gegadigden is te bezoeken. In het verleden is een weinig succesvolle proefperiode geweest van Airstream sales in het reguliere caravan dealerkanaal.

Airstream
Airstream
Airstream

In 2009 wordt de EU Airstream 422 geintroduceerd. Dit wordt het nieuwe instapmodel . Met behoud van het typische Airstream uiterlijk wordt het model gemaakt.